ES Hans Klemm, ambasadorul SUA in Romania- in vizita la Institutia Prefectului – judetul Calarasi

Vineri, 16 martie 2018, la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Călăraşi, prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, a fost gazda unei delegaţii americane în fruntea căreia s-a aflat E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România. Acesta a fost însoţit de doamna Stephanie Boscaino – diplomat şi domnul Iacob Tepen – din cadrul secţiei economice a ambasadei.
În cadrul discuţiilor purtate a fost apreciat, de către ambele părţi, parteneriatul strategic România-SUA. Totodată, au fost aduse în discuţie proiectele desfăşurate de Asociaţia OvidiuRo, acţiuni în sprijinul educaţiei ce au avut loc pe teritoriul judeţului Călăraşi cu sprijinul Ambasadei SUA, respectiv „Fiecare copil în grădiniţă“ şi „Teach for Romania“. E.S. Hans Hlemm a apreciat, în mod deosebit, faptul că prefectul judeţului Călăraşi este printre primii patru prefecţi din România care a amintit şi a apreciat aceste programe care vin în sprijinul copiilor privind accesul la educaţie şi reduc abandonul şcolar.
În continuarea discuţiilor au fost prezentate potenţialul şi oportunităţile judeţului Călăraşi în privinţa sectoarelor agricol şi industrial, dar şi facilităţile infrastructurii rutiere, navale şi feroviare existente în judeţ ce leagă judeţul cu capitala ţării, Bucureşti, dar şi cu cel mai mare port existent la Marea Neagră, municipiul Constanţa.
La întrunire au participat, alături de prefectul George Iacob, subprefectul Mihăiţă-Constantin Beştea şi preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă.
La finalul discuţiilor, ES Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România, a promis că va reveni, cât mai curând, în judeţul Călăraşi.