MANIFESTARI DEDICATE ZILEI EROILOR

Manifestarile dedicate Zilei Eroilor in municipiul Calarasi au avut loc la Cimitirul Central din Municipiul Călăraşi. Dupa o scurta slujba religioasa si transmiterea mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, prefectul George Iacob a depus o coroana de flori la Monumentul Eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti.
In comuna Roseti, prefectul judetului Calarasi a transmis mesajul dedicat aceste sarbatori nationale, asistand la momentele artistice sustinute de elevii comunei prin care acestia comemoreaza eroii cazuti in slujba patriei.
Manifestari dedicate Zilei Eroilor au avut loc si in comuna Valcelele. Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan a fost transmis si locuitorilor aceste comune, iar in satul Floroaica, la monumentul destinat eroului grenadier Constantin Musat, a fost cinstita memoria eroilor cazuti pentru patrie. Alaturi de prefectul George Iacob  au fost prezenti senatorii Liviu Pop  si Roxana Pațurcă,  Victor Ionescu – subsecretar de stat in Ministerul Romanilor de Pretutindeni, reprezentanti ai autoritatilor locale, invitati de seama si locuitori ai comunei Valcelele.

Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, cu ocazia Zilei Eroilor

Îi omagiem, astăzi, pe eroii neamului, pe cei care au făcut sacrificiul suprem în numele valorilor, principiilor și idealurilor naționale, pentru viitorul și stabilitatea României.
Ei ne-au marcat istoria și datorită lor putem sărbători, anul acesta, Centenarul Marii Uniri. Se cuvine să ne plecăm fruntea cu respect în fața memoriei noastre naționale pentru că, întotdeauna, prezentul este dator trecutului și îndatorat viitorului.
Deloc întâmplător, Ziua Eroilor este legată de sărbătoarea creștină a Înălțarii Domnului, când celebrăm biruința vieții asupra morții. Trăim pentru că strămoșii noștri au crezut în noi și, la rându-ne, avem obligația să credem în generațiile viitoare.
Cea mai bună lecție pe care istoria ne-o dă, constant și altruist, este puterea exemplului!
Sacrificiile înaintașilor reprezintă dovada datoriei împlinite, un model demn de împărtășit copiilor noștri care trebuie să înțeleagă că acțiunile fiecăruia dau sens unor cuvinte precum: independență, unitate, libertate.
Este cutremurătoare sintagma ”Căzut la datorie!”. Însemnătatea ei profundă îndeamnă la modestie și respect, indiferent dacă eroii sunt strămoșii noștri sau contemporani cu noi. Militarii, polițiștii, jandarmii, pompierii, polițiștii de frontieră sau piloții MAI care și-au pierdut viața în executarea misiunilor sunt români care au crezut în jurământul depus față de țară, l-au respectat și l-au onorat fără rezerve.
Dragi români, în această zi sfânta, să vărsăm o lacrimă de recunoștință și prețuire pentru eroii noștri din toate locurile și din toate timpurile, cunoscuți sau necunoscuți, care și-au jertfit viața pe altarul patriei! Să le păstrăm vie memoria și să avem, veșnic, un loc pentru ei în sufletele noastre!
Glorie eternă eroilor neamului!

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE
CARMEN DAN