Campania “Informare acasă! Siguranță în lume!”, ediția 2019, în județul Călărași

Joi, 11 aprilie 2019, cu începere de la ora 9.00, în sala „Barbu Știrbei“ Călărași au fost prezentate cele mai importante elemente ale campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” ediția 2019, inițiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Desfășurat cu concursul instituțiilor partenere, evenimentul s-a bucurat de prezența unui număr impresionant de elevi, lucru care a arătat importanța temei. Lipsa informării îi pune adesea pe români în situații dificile în statele unde aleg să călătorească, să studieze, să lucreze, iar campania “Informare acasă! Siguranță în lume!” urmărește ca cetățenii să știe la ce riscuri se expun și să cunoască, în același timp, elemente importante din legislația statelor, unde aleg să se stabilească, temporar sau definitiv.

Au fost prezenți subsecretarul de stat Victor Ionescu, prefectul județului, George Iacob, senatoarea Roxana Pațurcă, președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Aflată la a treia ediție, campania inițiată de MRP în colaborare cu instituțiile de resort din România își propune, pe de o parte, încurajarea informării prealabile înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării și, pe de altă parte, stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru românii care hotărăsc să revină acasă.