Comunicat de presă – Întâlnire cu delegația oficială a Republicii Bulgaria

Miercuri, 22.06.2022, prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, s-au întâlnit cu delegația oficială a Republicii Bulgaria, reprezentată de Excelența Sa, domnul Radko Vlaykov, ambasadorul Republicii Bulgaria în România. La întrevedere au mai luat parte: subprefecții județului Călărași, viceprimarul municipalității Silistra și șefii structurilor MAI din teritoriu.

Tema principală discutată a fost proiectul podului dintre Călărași și Silistra, un proiect de actualitate având în vedere contextul geopolitic și economic actual, existența fondurilor prin PNRR, dar și disponibilitatea, constant reafirmată, a ambelor state pentru realizarea acestui pod.

Instituția Prefectului – Județul Călărași a întreprins diligențe pentru găsirea finanțării și executării proiectului podului peste Dunăre, prin memorii adresate Primului Ministru, Nicolae Ciucă, Comisarului European pentru Transporturi, Adina Vălean și Ministrului Transporturilor și al Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, prin care au fost exprimate, justificativ, necesitatea și oportunitatea construirii podului peste Dunăre în zona Călărași (România) – Silistra (Bulgaria).

În urma întâlnirii de astăzi, așa cum s-a întâmplat și cu alte ocazii, reprezentanții administrațiilor publice centrale și locale de pe ambele maluri ale Dunării au fost de acord că există un potențial socio-economic major în concretizarea și dezvoltarea proiectelor de infrastructură româno-bulgare.