Etapa a doua a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!“ 2019 – în județul Călărași

Marți, 6 august 2019, cu începere de la ora 10.00, la Călărași s-au desfășurat activități în cadrul etapei a doua a Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!“ 2019. Alături de prefectul George Iacob au fost prezenți Victor Ionescu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Nicoleta Gabriela Grigore – directorul Filialei București-Ilfov a Autorității Electorale Permanente, Ciprian Ghițuleasa – ofițer în cadrul Agenției Naționale împotriva traficului de persoane, reprezentanți ai instituțiilor publice și autorităților locale.

Campania inițiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu instituțiile de resort din România își propune, pe de o parte, încurajarea informării prealabile înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării pentru ca cetățenii să știe la ce riscuri se expun și, pe de altă parte, stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru românii care hotărăsc să revină acasă.

Noutatea din acestă etapă include informarea cu privire la votul în străinătate, înainte de alegerile prezidențiale din această toamnă.

Totodată, au fost prezentate și materiale din cadrul Campaniei ANITP de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale intitulată „Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit.”, dar și materiale prezentate de ITM Călărași și AJOFM Călărași privind munca în străinătate și prevenirea exploatării prin muncă.