MESAJUL MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, CARMEN DAN, CU PRILEJUL ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

La împlinirea a 170 ani de existenţă instituţională, doresc tuturor pompierilor din România multă sănătate, misiuni încheiate în siguranţă şi cu succes!
Conştiinţa publică vă identifică drept salvatori, iar acest loc de cinste a fost câştigat prin muncă şi, uneori, chiar prin sacrificiul suprem. Sunteţi oameni deosebiţi, pentru care altruismul este un mod de viaţă. Sunteţi o familie unită şi vă încredinţaţi viaţa, fără rezerve, în mâinile camarazilor. Respect ceea ce faceţi şi cred cu tărie în fiecare dintre voi, în puterea voastră de a vă face datoria cu responsabilitate şi în loialitatea pe care o aveţi faţă de români şi România.
În ultimii ani, numărul intervenţiilor în situaţii de urgenţă a înregistrat o creştere importantă, de la 53 de mii, în 2007, la peste 420 de mii, în 2017, dar aţi făcut faţă exemplar, fapt evidenţiat de gradul mare de încredere de care vă bucuraţi în rândul cetăţenilor. Pentru a menţine acelaşi nivel de performanţă, este nevoie de resurse, este nevoie de logistică adecvată şi de o excelentă coordonare împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
În plan operaţional, primii paşi au fost făcuţi, prin absorbţia a peste 120 milioane de euro din fonduri europene destinate inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Doar în ultimii ani, în unităţile IGSU au ajuns aproximativ 1.000 de noi autospeciale complexe, autoscări de intervenţie la înălţime, bărci, motopompe, dar şi sisteme moderne pentru căutare salvare, de tip multirisc, pentru iluminat de mare capacitate şi pentru cazarea temporară a sinistraţilor. Procesul de modernizare a dotărilor va continua şi vă asigur că vă voi susţine în fiecare demers menit să crească eficienţa muncii pe care o desfăşuraţi.
La ceas de sărbătoare, vă doresc tuturor realizări pe toate planurile, care să vă aducă împlinire sufletească şi determinare pentru a fi din ce în ce mai buni!
La mulţi ani!

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE
CARMEN DAN