Mesajul Prefectului Județului Călărași, Valentin Barbu, cu ocazia Zilei Poliţiei Române

Mesajul Prefectului Județului Călărași, Valentin Barbu, cu ocazia Zilei Poliţiei Române:
„Cei 200 de ani sărbătoriți astăzi ne arată nu doar istoria unei instituții, este chiar istoria evoluției și modernizării unei societăți românești care nu a fost lipsită de sincope, tragedii sau constrângeri politice vremelnice.
Poliția Română a fost mereu parte a acestor transformări, adaptându-se vremurilor, dar păstrând misiunea sa fundamentală de a apăra viața, integritatea și bunurile cetățenilor și de a preveni și combate infracționalitatea de orice tip.
Poliția Română rămâne instituția pe care românii se bazează pentru a le asigura liniștea și siguranța de zi cu zi, îndeplinind această misiune cu profesionalism, eficiență și onoare, pentru că a fi permanent în slujba cetățenilor presupune dedicație, principii solide și caracter.
În contextul mondial al pandemiei, când boala a devenit o realitate dureroasă, siguranța cetățenilor și consolidarea încrederii în instituțiile statului român au fost premisele fundamentale pentru funcționarea normală a statului de drept, iar Poliția Română a fost perpetuu în primele rânduri.
Rezultatele dumneavoastră au ca efect direct creșterea siguranței cetățenilor și de aici derivă încrederea populației în această instituție.
Există un trend pozitiv și trebuie menținut, iar pe lângă misiunile cotidiene, trebuie să vă concentrați pe acțiuni continue de analiză și prevenție a criminalității, o criminalitate care nu cunoaște granițe și care profită din plin de situațiile de criză, de la război, la pandemie și la instabilitățile economice și sociale care derivă din acestea.
Trăim vremuri tulburi, cu un conflict violent la granițele țării noastre care a trimis spre noi un val de refugiați în căutarea păcii și bunăstării răpite de război, dar am convingerea că împreună vom face față cu succes acestor provocări, vom contribui la climatul de pace socială în acest județ și la consolidarea statutului României de reper regional de stabilitate și securitate.
Cu ocazia Zilei Poliției Române vă felicit și vă mulțumesc pentru modul eficient în care asigurați siguranța cetățenilor noștri.
În aceeași măsură țin să mulțumesc și familiilor dumneavoastră care vă sunt mereu alături, înțelegând sacrificiile personale și riscurile pe care vi le asumați zi de zi în meseria de polițist.
Tuturor vă doresc succes în misiunile viitoare și să rămâneți aceiași profesioniști integri și curajoși.
LA MULŢI ANI, POLIŢIA ROMÂNĂ!
LA MULŢI ANI POLIŢIŞTILOR ROMÂNI!”