Participarea prefectului Valentin Deculescu la manifestarea prilejuită de marcarea a 25 de ani de activitate a ITM Călărași

ITM Călăraşi a marcat joi, 11 iulie 2024, 25 de ani de activitate a Inspecției Muncii, instituție cu atribuții în asigurarea respectării legislației muncii, a securității și sănătății în muncă.

Valentin Deculescu, prefectul județului Călărași: ”25 de ani de activitate reprezintă implicare, profesionalism și responsabilitate. Știu că este o muncă riguroasă de control în cadrul acestei instituții și de aceea, vreau să îl felicit pe inspectorul-șef, Dumitru Nicolae, pentru modul în care se implică și coordonează activitatea unei echipe care acționează pe linia legalității în muncă,  fără a face nici un rabat de la respectarea legii. La mulți ani și mult succes în activitate tuturor inspectorilor de muncă din cadrul ITM Călărași! ”

Ziua de 11 iulie a devenit Ziua Inspecției Muncii prin adoptarea Legii nr. 337/2018 privind statutul inspectorului de muncă fiind marcată, anual, prin acțiuni de promovare a prevederilor legislative în vigoare, cu scopul de a stimula munca sigură și decentă.