Ședința Comisiei de Dialog Social Călărași din 17.11.2022

Joi, 17.11.2022, începând cu ora 10.00, în sala de ședințe a Instituţiei Prefectului – judeţul Călăraşi a avut loc, in sistem videoconferinta, ședința lunară a Comisiei de Dialog Social Călărași.

Ordinea de zi a fost următoarea:

1.A.J.O.F.M. Călărași: Măsuri privind ocuparea – în sprijinul agenților economici și persoanelor în căutarea unui loc de muncă;

2.Inspectoratul Școlar  Județean Călărași: Informare asupra situației absențelor elevilor, implicații în creșterea abandonului școlar – radiografie a sistemului de învățământ actual asupra evoluției (reflectată prin date statistice a absențelor – pentru anul școlar anterior) în unitățile de învățământ din mediul urban și rural. Prezentarea modului de colaborare al I.Ș.J. și I.P.J. în combaterea absenteismului.

3.Diverse:  Propuneri de teme pentru dezbatere în luna decembrie 2022:

 – Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare: Realizarea lucrărilor de investiții la Sistemele hidro-ameliorative, în perioada 2021-2022.

 – Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură: Cuantumul plăţilor avansului acordat în Campania 2022 şi stadiul acestora. Semnalarea problemelor întâmpinate în campania de primire a cererilor în 2022. Noutăți implementate în 2022.