Ședința membrilor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice – iunie 2022

Joi, 16 iunie 2022, începând cu ora 10.00, în sala de ședințe a Instituției Prefectului –Județul Călărași a avut loc ședința lunară a membrilor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Ordinea de zi a fost următoarea:

1.Căminele pentru vârstnici – componenta socială a creșterii calității vieții vârstnicului fără sprijin familial. Situația căminelor pentru vârstnici și identificarea resurselor pentru creșterea capacității acestora, în vederea soluționării cererilor aflate în așteptare. Au prezentat materiale reprezentanții  Căminului „Sf. Antim Ivireanul“ din municipiul Călărași, Căminului „Sf.Gheorghe“ din municipiul Oltenița și Căminului „Sf.Maria“ din comuna Unirea.

2.Stadiul acordării îngrijirilor la domiciliu: informări prezentate de reprezentanții A.J.P.I.S. Călărași și D.A.S. Călărași.

3.Diverse: Propunerile C.J.P.V. privind temele de dezbatere pentru luna iulie 2022 susținută de specialiști ai D.S.P. și D.S.V.S.A.: Calitatea apei și a alimentelor – factori ce influențează direct starea de sănătate a populației județului.