Şedinţa membrilor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice pe luna septembrie 2022

Joi 08.09.2022, ora 10.00, în sala de ședințe a Instituţiei Prefectului – judeţul Călăraşi, a avut loc ședința lunară, în sistem videoconferință, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice al Județului Călărași (C.C.D.C.P.P.V.) Călărași. Ordinea de zi a fost următoarea:

Centrul Cultural Județean Călărași, Biblioteca Județeană Călărași și Muzeul Dunării de Jos Călărași au prezentat materiale despre:
-Deschiderea instituțiilor de cultură pentru accesul persoanei vârstnice;
-Accesul la Cultură, factor de influență a calității vieții unei persoane în acoperirea nevoii de socializare, cu atât mai importantă la persoana vârstnică în menținerea statutului pe care acesta îl are în societate, cât și a stimei de sine.

Direcția Regională de Statistică a județului Călărași a prezentat un material privind date statistice naționale referitoare la Nivelul de trai al populației în anul 2021.

Propunerile Consiliului judeţean al pensionarilor şi persoanelor vârstnice au vizat ca teme de dezbatere pentru luna octombrie 2022:
-protecția consumatorilor în relația cu furnizorii de energie
-noutăți în serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu