COMUNICAT DE PRESĂ

În supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi se află în prezent 119 persoane, monitorizate la domiciliu, dintre care 66 membri de familie, persoane care au stare de sănătate bună şi sunt asimptomatice. Persoanele respective vin din zonele „galbene” stabilite de Centrul Național de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile ca zone care impun autoizolarea la domiciliu. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu vor putea părăsi domiciliul după 14 zile, eliberându-li-se adeverinţele necesare primirii concediului medical sau a avizului de intrare în colectivitate, după caz.

De la cele 25 de persoane aflate în carantină, de asemenea asimptomatice, cu o stare de sănătate bună, care vin din zonele „roşii” – zone care impun carantina – indicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, personalul DSP a recoltat exsudat nasofaringian, 16 din probe fiind negative (probele recoltate de la primii veniţi), iar 9 sunt în lucru (probele recoltate de la ultimii veniţi). Testele se vor repeta în a 12-a şi a 13-a zi de carantină. Dacă rezultatele probelor vor fi negative, persoanele respective vor putea merge la domiciliu.

Probele recoltate conform metodologiei de supraveghere de la doi contacţi, au fost negative.

Pentru două persoane internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, vă putem comunica că rezultatele au fost negative, iar pentru o persoană internată azi, 13.03.2020, proba este în lucru.

Vă informăm că pe teritoriul judeţului Călăraşi nu s-a înregistrat nici un caz de COVID-19.