COMUNICAT DE PRESĂ

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Călărași se va muta, din 20 noiembrie 2023, într-un sediu nou, situat în strada Sloboziei, nr.4, parter (zona Stop, în incinta fostului sediu BCR).

Noul sediu beneficiază de un spațiu generos de 310 mp (față de 160 mp cât avea sediul vechi) adaptat nevoilor și cetățenilor care solicită eliberarea sau preschimbarea documentelor de călătorie.

În noul sediu sunt pregătite două birouri pentru preluarea cererilor și un birou de eliberare a pașapoartelor și informații publice, dar și un spațiu de așteptare.

„Demersurile pentru mutarea acestui sediu au fost începute de Instituția Prefectului Județul Călărași încă din cursul anului 2022. S-au analizat și identificat soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activității de eliberare a pașapoartelor și pentru reducerea timpului de așteptare la ghișee, întrucât solicitările au crescut, iar spațiul vechi a devenit insuficient. Călărășenii ar trebui să știe că odată cu demararea procedurilor pentru mutarea Serviciului de Pașapoarte, într-un nou spațiu, se caută soluții și pentru modernizarea sediului unde își desfășoară activitatea Serviciului Regim Permise și Înmatriculări, structură aflată tot în subordinea Instituției Prefectului. Este ușor să vii în spațiul public și să faci anumite afirmații, dar este bine de știut că procedurile MAI urmează anumiți pași și respectă toate reglementările legale în vigoare. Această schimbare a fost gândită în special pentru cetățenii județului nostru care vor beneficia de spații moderne, confortabile și sigure, menite să acopere toate cerințele venite din partea oricărui cetățean care urmează procedura de obținere a unui pașaport”, menționează Valentin Barbu, prefectul județului Călărași.