Comunicat de presă privind ședința de lucru a Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor

Prefectul județului Călărași, Valentin Dumitru Deculescu, a participat, în sistem de videoconferință, luni, 22 aprilie 2024, la ședința de lucru a Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

Alături de prefectul județului Călărași au fost prezenți membrii Comisiei tehnice județene care coordonează organizarea alegerilor din data de 9 iunie 2024.

Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne, Marian-Cătălin Predoiu, a afirmat că își dorește din partea prefecților echitate politică și responsabilitate.

De asemenea, Aneta Matei, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, le-a transmis tuturor celor prezenți că își dorește o utilizare eficientă a resurselor umane implicate în organizarea alegerilor și încadrarea în bugetul alocat.

Prefectul județului Călărași, Valentin Dumitru Deculescu, a afirmat că, până în acest moment, la nivelul județului Călărași, nu au fost întâmpinate probleme, toate activitățile respectă termenele stabilite în calendarul electoral. Acesta le-a reamintit membrilor Comisiei tehnice județene, la finalul întâlnirii, că își dorește o colaborare strânsă pentru ca întreg procesul electoral să se desfășoare corect, transparent și fără incidente.