COMUNICAT DE PRESĂ – ZIUA MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

Ministerul Afacerilor Interne marchează astăzi 161 de ani de datorie, implicare și profesionalism în misiunile încredințate.
Ziua MAI a fost decretată în anul 2018 – Anul Centenar, având ca reper ziua de 16 iulie 1862, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza și Nicolae Kretzulescu, ministru Secretar de Stat la Departamentul din Întru, semnează Ordonanța nr. 495 prin care sunt contopite Cancelariile Ministerului de la București și Iași și se pun bazele înființării unui singur Minister de Interne, cu sediul în Capitală.

Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne:  „Sacrificiul suprem ar trebui să ducă la o calibrarea a percepției publice privind activitatea reală a angajaților Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv din perspectiva privațiunilor, riscurilor și a sacrificiilor pe care le presupune activitatea lor. Cred în capacitatea actualei generații de a moderniza această instituție și de a se ridica la înălțimea așteptărilor cetățenilor. Cred cu tărie în integritatea și profesionalismul fiecăruia dintre cei care fac parte din Ministerul Afacerilor interne.“

Valentin Barbu, Prefectul județului Călărași: „Adresez felicitările mele tuturor angajaților din toate structurile MAI care dovedesc prin profesionalismul lor multă implicare și dăruire, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră sau angajați ai tuturor instituțiilor subordonate acestei structuri. Această onorabilă misiune, a fiecăruia dintre dumneavoastră, vă permite să fiți dedicați valorilor statului român pe care îl slujiți cu loialitate și respect.
Stimați colegi din structurile MAI călărășene,
În calitate de prefect al județului Călărași consider că este o onoare să lucrez cu dumneavoastră. Vă asigur de toată susținerea mea întrucât știu că împreună demonstrăm că Ministerul Afacerilor Interne înseamnă #MAIaproapedetine.
Desfășurarea în siguranță a activităților profesionale este meritul celor care au decis să facă un pas înainte către o carieră profesională nobilă, în slujba țării și a binelui comun, iar noi, cetățenii, trebuie să apreciem și să conștientizăm că respectul reciproc este cheia unei colaborări eficiente între societatea civilă și cea în uniformă.

La mulți ani, Ministerul Afacerilor Interne!
La mulți ani, dragi colegi!“