Întâlnire de lucru ce a avut ca temă Campania Națională de Împăduriri 2022 – 2026, finanțată prin PNRR

Prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a participat miercuri 22.03.2023, începând cu ora 10.00, la o întâlnire de lucru ce a avut ca temă Campania Națională de Împăduriri 2022 – 2026, finanțată prin PNRR.

Au fost prezenți la Călărași, secretarul de stat Dan Ștefan Chiru, din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Mirel Idorași, inspector șef – Garda Forestieră București. La întâlnirea ce a avut loc în sala de ședințe a Inspectoratului Județean de Poliție Călărași a  participat și directorul Direcției Silvice Călărași, Ionuț Cheșcă. De asemenea, au fost prezenți primari, fermieri și reprezentanți ai societăților cu profil agricol de pe raza județului Călărași.

S-a discutat despre:

-Cine sunt aplicanții eligibili

-Ce suprafață minimă trebuie împădurită

-Durata de implementare

-Sumele ce vor fi acordate

-Cheltuieli eligibile

-Unde și cum se aplică

Primarii și fermierii prezenți la discuții au ridicat  probleme punctuale și au primit asigurări că tot ceea ce au semnalat va fi discutat la minister pentru a se identifica cele mai bune soluții.

Lansată în luna noiembrie a anului 2022, măsura PNRR – Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri – are un buget de 730 milioane de euro și vizează realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice.