COMUNICAT DE PRESĂ

Grupul de Lucru Mixt pentru Romi, întrunit vineri, 28 iunie 2024, l-a avut ca invitat pe domnul Corneliu Alexandru, director general adjunct al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Discuțiile s-au axat pe marginea subiectelor aflate pe ordinea de zi și anume ”Combaterea discriminării cetățenilor români de etnie romă”, material prezentat de Marius Mazilu, inspector principal de poliție din IPJ Călărași și ”Așezările informale din județ”, prezentat de arhitectul șef al județului Călărași, Constantin Porumbacu.

Directorul general adj. al DGRIP, Corneliu Alexandru, a subliniat importanța unei colaborări mai ample cu Partida Romilor și cu ONG-uri dedicate romilor în vederea elaborării unor viitoare proiecte destinate exclusiv acestei etnii care să identifice situațiile deficitare ale acestora, să îi ajute să acceseze mai ușor sfera educațională și să le permită accesul mai facil pe piața muncii.

Valentin Deculescu, prefectul județului Călărași, a apreciat întâlnirea ca fiind una extrem de constructivă, avându-se în vedere, la ședințele viitoare, o implicare mai punctuală pe marginea solicitărilor și propunerilor primite din partea reprezentanților romilor, dar și din partea instituțiilor care fac parte din Grupul de Lucru Mixt pentru Romi din cadrul Instituției Prefectului Județul Călărași.