Prefectul județului Călărași, Valentin Dumitru Deculescu, a prezidat joi, 25 aprilie 2024, ședința lunară de Colegiu Prefectural.
“Este prima ședință din acest an a Colegiului Prefectural unde ne întâlnim în format fizic. Mulți dintre dumneavoastră mă cunosc, îmi știți exigențele profesionale și vreau să colaborăm foarte bine.Vreau să cunosc toată activitatea din toate deconcentratele, vreau să știu dacă sunt probleme și să vă sprijin în orice situație. Sunt convins că numai prin comunicare deschisă putem gestiona împreună diverse cazuri pentru că, numai așa, vom fi în sprijinul cetățenilor și al comunităților călărășene.
Vreau să mai subliniez faptul că, ședințele Colegiului Prefectural nu sunt doar niște întâlniri unde dumneavoastră vă citiți rapoartele de activitate. Întâlnirile noastre trebuie să fie ședințe de lucru constructive, să discutăm anumite probleme și să le găsim împreună rezolvare.
Așa cum dumneavoastră aveți așteptări de la mine și eu am de la dumneavoastră și consider că, numai dacă colaborăm și discutăm putem să fim eficienți și să spunem că ne facem treaba în mod corespunzător”, a precizat prefectul Valentin Dumitru Deculescu.
Au prezentat rapoartele de activitate, pe anul 2023, următoarele instituții: Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi, Inspectoratul Școlar al Județului Călărași și Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor și Materialul Săditor Călăraşi.
De asemenea, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a prezentat materialul privind managementul tipurilor de risc – reguli și măsuri care trebuie respectate la arderea vegetației uscate, resturilor vegetale, a gunoaielor și altor materiale combustibile, iar Inspectoratul Județean de Poliție Călărași a prezentat raportul privind infracționalitatea înregistrată în anul 2023, la nivelul județului Călărași.
În urma materialelor prezentate au rezultat câteva direcții de urmat și anume: identificarea numărului real al populației fără ocupație din județul Călărași și găsirea unor soluții pentru atragerea acestora în câmpul muncii, crearea de parteneriate în învățământul dual care să vină în sprijinul angajatorilor, discuții cu primarii despre legislația în domeniul arderilor de vegetație uscată, continuarea aplicării cu rigurozitate a măsurilor preventive și prezența sporită în teren a oamenilor legii.