COMUNICAT DE PRESĂ

Au început controalele în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, de stat sau private, din județul Călărași

În contextul problemelor grave identificate la nivel național cu privire la desfășurarea activității unor centre rezidențiale, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Marian Cătălin Predoiu, a emis  ordinul nr. 101 din 07.07.2023 pentru dispunerea de măsuri organizatorice și de coordonare pentru eficientizarea acțiunilor de control la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor.

Ca urmare a ordinului emis de ministrul Afacerilor Interne, Marian Cătălin Predoiu, prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a emis ordinul nr. 355/10.07.2023 privind acțiunile de control la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, de stat sau private, din județul Călărași.

 Prin ordinul nr. 355 a fost stabilită componența echipelor care vor verifica cele 30 de centre existente pe raza județului Călărași. Echipele sunt formate din reprezentanți de la următoarele instituții:

-Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Călărași

-Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Călărași

-Direcția de Sănătate Publică din Călărași

-Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași

-Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  Călărași

-Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” Călărași

-Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi

Controalele se vor derula zilnic, în perioada 10-16 iulie 2023, iar în fiecare zi vor fi raportate situațiile din centrele verificate la secretariatul format la nivelul Instituției Prefectului județul Călărași.

Prefectul Valentin Barbu le-a solicitat tuturor celor implicați în aceste acțiuni să dea dovadă de responsabilitate și să îl informeze pe loc, dacă situația o impune, indiferent de oră, despre orice neregulă depistată.