COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 09 noiembrie a.c., în sala de ședințe a Instituției Prefectului – județul Călărași, la solicitarea prefectului Marian STOICA, a avut loc o întâlnire cu președinții filialelor județene ale partidelor politice, la care au participat și subprefecțiI Nicolae Dumitru și Ion STAN.

În cadrul discuțiilor s-a făcut apel la importanța desfășurării unei campanii civilizate, decente, în care să nu existe atacuri la persoană și în care să se promoveze oferta electorală a partidelor.

Menționam că această ședință a fost una benefică, întrucât au fost dezbătute subiectele de interes în legătură cu modul de desfășurare al campaniei electorale și ziua alegerilor, dar și gestionarea situației create de infecțiile cu virusul SARS Cov-2.

Prefectul Marian STOICA a mentionat importanta  respectarii prevederilor legale în vigoare cu referire la HG 856/2020 pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu privire la desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c., punând accent pe măsurile specifice de reducere a răspândirii COVID-19 (purtarea măștii, păstrarea distanței fizice, igiena și dezinfectarea mâinilor).

Astfel au fost create premisele înființării unui parteneriat între partidele politice și prefectură, colaborare benefică și necesară depășirii situației existente create de pandemia COVID-19, printr-o comunicare mai bună între instituțiile statului și partidele politice.

De asemenea, a rezultat necesitatea unor întâlniri ulterioare în care să poată fi discutate toate probleme apărute.

La sedință au participat și următorii invitați: reprezentantul DSP Călărași, comandanții IJJ Călărași, IPJ Călărasi, ISU Călărași, reprezentantul AEP Călărași.

Din partea partidelor politice au fost prezenți președinții filialelor județene Călărași PNL, PPU-SL, USR, PRO ROMÂNIA, PRM, PER, ALDE, PARTIDA ROMILOR. Totodată, ne exprimăm regretul că două dintre formațiunile politice importante în județ, PSD și PMP, nu au participat la această ședință.