Mesajul prefectului județului Călărași, Valentin Barbu, transmis cu ocazia Zilei Armatei Române, 25.10.2023

„Suntem aici, în acest moment solemn, pentru a sărbători Ziua Armatei. O zi specială în care ne onorăm și ne recunoaștem eroii și bravii soldați care își dedică viața și serviciul pentru siguranța și apărarea țării noastre.

 Pe  25 octombrie, în fiecare an, românii sărbătoresc curajul și sacrificiul înfăptuit de ostașii noștri. Este un moment de comemorare, dar și de recunoștință față de soldații și veteranii care au slujit în armata noastră și au făcut sacrificii de neimaginat pentru libertatea și prosperitatea noastră.

 Este important să ne amintim că Ziua Armatei nu este doar despre echipamente militare și strategii de operațiuni, ci este, în primul rând, despre oameni. Este despre acei oameni dedicați care renunță la confortul personal și se pun în slujba altora. Este despre acei oameni curajoși care înfruntă pericole și aduc protecție în viața noastră de zi cu zi. Astăzi, avem ocazia să ne exprimăm recunoștința față de aceștia și să le demonstrăm sprijinul nostru. Suntem mândri de serviciul lor și suntem încrezători în capacitatea și profesionalismul lor de a apăra valorile și interesele țării noastre.

Închei prin a mulțumi tuturor celor care servesc în armata română, veteranilor și familiilor soldaților noștri pentru devotamentul și sacrificiul lor. Fără dumneavoastră nu am fi putut construi o țară puternică și sigură.

Vă mulțumesc și vă felicit cu ocazia Zilei Armatei!

La multi ani Armatei României!

La mulți ani soldaților noștri!“