„Pe perioada codurilor de caniculă, ușa Instituției Prefectului este deschisă pentru oricine”, declară prefectul județului Călărași, Valentin Deculescu

Prefectul Județului Călărași, Valentin-Dumitru Deculescu, a susținut o conferință de presă vineri, 12 iulie 2024, la sediul Instituției Prefectului, avându-i alături pe șefii structurilor MAI și anume: colonel Adrian Păduraru, inspector șef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgență Călărași, comisar-șef Petronel Dumitrașcu, inspector șef adj. al IPJ Călărași și colonel Ionel Marcu, inspectorul șef al IJJ Călărași. Declarațiile s-au axat pe marginea planurilor de măsuri aprobate în ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în contextul emiterii avertizărilor de cod portocaliu și roșu de caniculă.

”În calitate  de prefect coordonez toată activitatea CJSU și pot să vă menționez că notificăm permanent toate UAT-urile în legătură cu atenționările meteo. Suntem în legătură permanentă cu furnizorii de apă pentru informarea populației vizavi de oprire apei în cazul unor defecțiuni și monitorizăm riscurile de orice fel. De asemenea, păstrăm legătura cu Serviciul de Ambulanță Județean pentru asigurarea fluxului de autospeciale către pacienți.

Vreau să mai punctez un aspect și anume, fac cunoscut călărășenilor că, pe perioada codurilor de caniculă ușa Instituției Prefectului Călărași este deschisă pentru oricine. Cine are nevoie să se răcorească sau orice fel de alt ajutor, poate intra în instituție și solicita acest lucru. Este, în permanență, un jandarm care asigură paza clădirii și este instruit în acest sens.

Doresc să mulțumesc mass-mediei călărășene pentru implicare întrucât este foarte importantă diseminarea informațiilor către populației, iar presa răspunde pozitiv solicitărilor noastre de fiecare dată. Nu în ultimul rând, potrivit instrucțiunilor primite de la MAI, pe perioada codurilor de caniculă toate informațiile de care aveți nevoie le puteți solicita purtătorului de cuvânt al ISU Calarasi, Ovidiu Tătăranu”, a menționat în cadrul conferinței prefectul Valentin-Dumitru Deculescu.