COMUNICAT DE PRESĂ

În sala de ședințe a Instituției Prefectului județul Călărași s-a întrunit joi, 9 noiembrie 2023, în ședința lunară, Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, prezidată de prefectul județului Călărași, Valentin Barbu.

 Directorul Casei Județene de Asigurări Sănătate, dr. Silviu Dragan, a prezentat un material realizat pe baza completărilor solicitate în ședința din luna octombrie 2023, cu privire la programul de prevenție desfășurat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, verificările efectuate la centrele de permanență din județul Călărași, decontarea anumitor servicii stomatologice, sumele contractate de unitățile sanitare din județ.

Un alt subiect abordat, în cadrul ședinței, a fost accesul vârstnicilor la activitățile culturale, în acest sens fiind prezentat un material informativ de către reprezentanți ai Muzeului Dunării de Jos și Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” Călărași.

Tot în cadrul întrevederii au fost aduse în atenția vârstnicilor călărășeni noutățile legislative din aria de activitate a Casei Județene de Pensii Călărași, în special modificările ce vor se vor aplica, de la 1 ianuarie 2024, odată cu intrarea în vigoare a noii legi privind sistemul public de pensii.